sunnuntai 13. toukokuuta 2012

And I'm getting bored waiting around for you

Viikonloppu meni vähä turhan sukkelaan, vaikka alotinki sen vähän ajoissa nukkumalla perjantaina kahteen asti. Heh heh. Siinä se perjantai meniki kattoessa Gossip Girl season 2:sta, leffoja ja lätkää.

Lauantai-iltaa viettelin hyvässä seurassa kaverilla. Nää on niitä iltoja, joita mulla tulee kaikista eniten ikävä sitte sielä jenkeissä. Tottakai sielläki tulee olee kivoja iltoja kavereiden kanssa, mutta esimerkiks alkoholin nauttiminen on siellä ehdoton ei. Se on mulle ihan ok, eikä tuota ongelmia, mutta onhan se tietty erilaista ku se, mihin oon Suomessa tottunu. Nää STS:n säännöt on aiheuttanu mulle ja melkeinpä kaikille muillekin, jotka on niistä kuullu, pientä hämmennystä. Voisin itseasiassa listata tähän pari sääntöä, mitä en voinu alussa käsittää sitten ollenkaan. Eihän ne tietty enää mua ihmetytä, koska sain niin loistavat perustelut noihinkin siellä valmennustilaisuudessa.

Nää on sitten kopioitu suoraan STS:ltä:

2. Alkoholin, käsittää myös oluen ja viinin, nauttiminen on kielletty. Tämä sisältää myös alkoholin myynnin, ostamisen ja hallussapidon. <LISÄISIN TÄHÄN: meille sanottiin, että pätee myös 18 vuotta täyttäneisiin :D hehe

5. Todistuksissa ei saa olla missään vaiheessa arvosanoja 4 tai 5 eli alle keskitason arvosanoja.

10. Oppilas ei saa sitoutua minkäänlaisiin liiketoiminnallisiin sopimuksiin vaihto-ohjelmansa aikana. Oppilas ei voi ottaa vastaan työtä kotinsa ulkopuolelta isäntämaassa oleskelunsa aikana. Ainoita poikkeuksia ovat satunnaiset työtehtävät naapurustossa, kuten ruohonleikkuu tai lasten vahtiminen. <LISÄYS: tää oli hassu, koska luulin tosissani, että melkeen kaikki vaihtarit tekee siellä ollessaan töitä. Heh.

11. Oppilaat eivät saa tehdä mitään ”elämää muuttavia” päätöksiä tai aloittaa vastaavia tapoja tai harrasteita vaihto-ohjelmansa aikana. Tämä sisältää uskontokunnan vaihtamisen (oppilas voi tutustua minkä tahansa uskonnon opinkappaleisiin), raskaaksi tulemisen sekä avioliiton solmimisen. Kaikki seksuaalinen kanssakäyminen vaihto-ohjelman aikana on kielletty. Oppilaat eivät saa muutella vartaloaan millään tavalla ohjelman aikana (tatuoinnit, lävistykset yms.), vaikka heillä olisi siihen hyväksyntä omilta vanhemmiltaan. Näkyvät tatuoinnit ja lävistykset vaikeuttavat isäntäperheen ja koulupaikan löytymistä, koska monissa kohdemaidemme kulttuureissa ne eivät ole hyväksyttäviä. Oppilaan ulkonäön tulee vastata hakupaketin valokuva-albumin kuvia.

Näiden rikkomisesta lähetetään siis miltei armotta seuraavalla lennolla kotiin. Ja noita sääntöjä listattiin yhteensä 21 kappaletta. Pitää hieman sitten miettiä, mitä siellä puuhailee!


Tänään oltiin kyläilemässä mummun ja papan luona äitienpäivän kunniaks. Siellä oli mun ja maman lisäks kans äitin siskot ja mun kaks serkkua päivällistämässä. Siitä tulee joka kerta tosi hyvä mieli kun siellä käy, kun mummu ja pappa tulee siitä niin ilosiks :) Käydään siellä ehkä vähän turhan harvoin, vaikka ne asuuki ihan lähellä. Nams noi teki tällasen kakunki siellä hehe.

Tää on ehkä maailman paras peli XD En mä sitä pelata osaa, mutta oon aina pienestä pitäen viihtyny tossa vierellä kun nämä serkukseni ovat sitä pelanneet. Heheh. Toi nintendo on rakas.

Hieman myöhäiset äitienpäivätoivotukset täältä bloginkin puolelta kaikille maailman entisille, nykyisille ja tuleville äideille 

Viimeset panostukset pitäis todellakin pistää nyt käyntiin, koska huomenna alkaa viimenen kouluviikko ennen koeviikkoa (JA LOMAA!!!!!)..


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mun miska <3